Sunday, May 5, 2024
HomeРегионДупница26, 6 % от учителите в област Кюстендил готови да се ваксинират

26, 6 % от учителите в област Кюстендил готови да се ваксинират

Под 10 % са учениците от 1. до 4. клас, отсъствали от училище

26, 6 процента от учителите в област Кюстендил са заявили готовност за ваксиниране срещу Ковид -19, съобщиха от Регионалното управление на образованието (РУО) за в. „Вяра”. „371 учители са казали, че желаят да се ваксинират. Това са 26, 6 процента от педагозите. В това число влизат и учителите в детските градини, преподаващите в различни центрове. От непедагогическия персонал 105 души са готови да се ваксинират. Не е висок процентът на заетите в образователните институции в областта, които имат желание за ваксинация”, каза началникът на РУО Мая Стойчева – Николова. Училищата в областта са 37, детските градини – 19, а педагогическият персонал – 1 100 души.

Засега не е ясно кога ще бъде извършено ваксинирането, за което предстои да координират действията си Министерството на образованието и науката и Регионалната здравна инспекция.

Стана ясно още, че малко ученици са си останали у дома след възобновяването на присъственото обучение за начален етап (от 1. до 4. клас) на 4 януари. „Няма много отсъстващи деца. До 10 процента са учениците, които от 4 януари насам не са били в училище. За малките ученици е много важно да се провежда ефективен образователен процес и сме доволни, че са в клас”, подчерта Мая Стойчева – Николова.

Юлияна КОЛЧАКОВА

 

RELATED ARTICLES

Most Popular