Friday, May 3, 2024
HomeРегионДупница3 500 лв. събраха две дупнишки училища за бедстващите в Карловско

3 500 лв. събраха две дупнишки училища за бедстващите в Карловско

Деца даряваха парите си за закуска. Броили сме монети, казаха от ОУ „Св. Климент Охридски”

СЕУ „Св. Паисий Хилендарски“: Кампанията беше урок по благородство и щедрост

Юлияна КОЛЧАКОВА
Близо 3 500 лева събраха дупнишките училища „Св. Паисий Хилендарски“ и „Св. Климент Охридски”, които подкрепиха бедстващите в Карловско, пострадали от наводненията, като на 15 септември, вместо букети за учителите, учениците даряваха пари за пострадалите. По време на благотворителната акция „Най-нежният букет” в СЕУ „Св. Паисий Хилендарски“ са събрали 2 407лева. В ОУ „Св. Климент Охридски”, където кампанията бе под наслов „Без цветя на първия учебен ден”, сумата е 1 040 лева. Средствата са преведени.
„Събрахме и преведохме 2 407лева. Кампанията беше един урок по благородство и щедрост. С помощта на родителите показахме на децата, че трябва да се помага и това е правилният път. Благодаря на родителите и учениците за съпричастността”, каза изпълняващата длъжността директор в СЕУ „Св. Паисий Хилендарски“ Анелия Йорданова.

„Децата и родителите бяха изключително активни. Събрахме 1 040 лева. Сумата е малко, капка в морето. Но имайки предвид числеността на учениците в училището и липсата на финансови средства като цяло за обществото в момента това е изключителен жест. Имаше деца, които си даряваха парите, дадени им за закуска. Броили сме монети. Превърнати в минерална вода или одеяла, които могат да се купят, тези пари не са малко. Всички се включиха в инициативата – ученици, родители, целият педагогически колектив. Примерът е изключителен и благодаря на всички”, посочи Юлиана Борисова – изпълняваща длъжността директор в ОУ „Св. Климент Охридски”.
Както писахме, в първия учебен ден в двете училища бяха поставени благотворителни кутии за събиране на средства за жителите на наводнените карловски села Богдан, Каравелово, Слатина, Розино и Столетово.

RELATED ARTICLES

Most Popular