Thursday, May 2, 2024
HomeНовиниБългарияДепутатът патриот Александър Сабанов: Турски собственици на наши земи имат право да...

Депутатът патриот Александър Сабанов: Турски собственици на наши земи имат право да ги дарят на Турция, бежанците имат много пари и могат да населят цели области

Александър Сабанов

 

Отмяната на сегашните правила е в полза на частните земеделски фондове, които вложиха милиони в земя, а сега не могат да си ги върнат

 

Турци могат да станат собственици на огромни територии от Югоизточна България и след това да ги дарят на турската държава. Това е абсолютно неприемливо за нас.

Това заяви депутатът от Обединените патриоти по повод поправките в закона за продажбата на земеделски земи, пише пик.бг. Той изрази и опасения, че бежанците, които идват у нас, са с много по-големи финансови възможности от българите и затова могат да изкупуват и обработваема, и необработваема земя от частните земеделски фондове, които ги продават накуп, за да освободят огромните средства, които са вложили в тях.

Според Сабанов е напълно неприемливо цели области у нас да бъдат заселени с граждани от страни, които не са членки на ЕС и които нямат навици в обработването на земя. Той обаче е категоричен, че същото важи и за европейските граждани, затова патриотите твърдо стоят зад 5-годишния принцип за уседналост.

Единственият начин цената на земята у нас да се вдигне е държавата да определи висока стойност, на която изкупува земя и тогава собствениците й няма да търсят други купувачи, но това едва ли е възможно, смята още депутатът патриот.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular