Friday, May 3, 2024
HomeРегионПерникМалчуганите от ДГ „Пролет“ показаха зеленчуковата си градина на кмета Вяра Церовска,...

Малчуганите от ДГ „Пролет“ показаха зеленчуковата си градина на кмета Вяра Церовска, подариха й бурканче с туршия

 

Прекрасен детски кът и пъстра зеленчукова градина греят в двора на ДГ „Пролет“ в Перник. Красивите съоръжения са реализирани по програма ПУДООС и днес бяха официално представени пред кмета на община Перник Вяра Церовска и нейния заместник Севделина Ковачева.

С много песни, музика и танци малките палавници зарадваха гостите и родителите. Всички останаха впечатлени от тяхното невероятно изпълнение на песента „Перник“, под вещото ръководство на младия преподавател Виктор Томанов.

Талантът на децата впечатли и кмета Вяра Церовска, която пожела с това прекрасно изпълнение да започне и празникът на Перник – 19 октомври.

„Благодаря на директора на градината за това, което се случва тук. За усилията, които се полагат, за да бъдат активни децата и да познават живота, да обичат природата и да се грижат за нея. Благодаря и на родителите за подкрепата, която оказват“, сподели с вълнение кметът.

Малките палавници се похвалиха и с реколтата, която са изкарали от пъстрата градина, и подариха бурканче с туршия на кмета.

„Голяма гордост за всички нас е зеленчуковата градина, за която децата се грижеха и произведоха зеленчуци, билки и цветя. Те сами засадиха всяко семенце и стръкче и се грижеха за тях. Прибраха продукцията и я реализирахме във вид на туршии и низи“, похвали се директорът на детското заведение Даниела Йорданова и допълни, че стойността на проекта е 4 600 лв.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular