Sunday, May 5, 2024
HomeРегионПерникКметът на Перник Вяра Церовска гостува на Бабинден в МБАЛ „Р. Ангелова",...

Кметът на Перник Вяра Церовска гостува на Бабинден в МБАЛ „Р. Ангелова”, поздрави медиците и пожела повече бебета

 

Началникът на родилно отделение д-р Ивайло Лазов беше удостоен с приза „Златни ръце”

Дамите от ГЕРБ дариха на неонатологията парите, събрани от пластмасови капачки

Кметът на община Перник Вяра Церовска, зам.-кметът Севделина Ковачева и дамите от ГЕРБ-Перник бяха гости на Бабинден в МБАЛ „Рахила Ангелова”. На празника по стар български обичай беше извършено ритуалното измиване на ръцете на началника на родилното отделение Ивайло Лазов.

Градоначалникът приветства всички и пожела на лекарите и акушерките да обичат все така професиите и все повече майки да си тръгват от здравното заведение с най-ценното на този свят – тяхната рожба.

“Ако има място в болницата, което да носи най-много радост, щастие, топлина и усмивки, това е Родилно отделение!”, сподели с вълнение Вяра Церовска. За миналата година в пернишката болница са проплакали 510 бебета. Тя беше придружена от три млади, красиви и щастливи майки, които пренесоха в Перник един прекрасен ритуал за символично полагане на отливки „Златни ръце“. Върху гипсова плоча “златните” отпечатъци остави директорът на д-р Лазов, акушер-гинекологът, дал живот на стотици перничанчета.
Дамската структура на ГЕРБ-Перник зарадва за пореден път родилното отделение, като дариха на акушеро-гинекологичното отделение и отделението по Неонатология събраните средства от благотворителната кампания за събиране на пластмасови капачки.
„Желая ви много здраве, лично щастие, професионални успехи, защото от вашия професионализъм се ражда новата надежда“, поздрави медиците общинският ръководител на ЖГЕРБ-Перник Роза Стоилова.

dav
dav
dav
dav
RELATED ARTICLES

Most Popular