Thursday, May 2, 2024
HomeРегионПерник5-членно семейство остана на улицата след пожар в дома им

5-членно семейство остана на улицата след пожар в дома им

Хората се нуждаят от средства или строителни материали

Пожар изпепели къщата на петчленно семейство в Перник – през нощта, докато всички спят. В резултат къщата е негодна за обитаване, а семейството няма средства да възстанови дома си, предава NOVA. Съседи помогнали на останалите без дом, като им осигурили къде да нощуват и дрехи. Призовават всеки, който има възможност, също да помогне с каквото може – строителни материали или парични средства. В нощта на Гергьовден силен гръм буди от сън Цена, съпруга й, сина й и двете й внучки.
Когато пожарните автомобили пристигат, семейството е на улицата, по пижами. От дома им обаче е останало малко. Дом, който Станимир изградил сам, със собствените си ръце.
Съседско семейство ги приело в дома си, докато техният бъде възстановен. И заедно с други съседи им събрали дрехи и малко мебели. Ще помогнат и на голямата им внучка, на която предстои абитуриентски бал. Но са нужни още средства или строителни материали.
Причината за пожара все още не е ясна. Образувано е досъдебно производство, като се работи и по версията за умишлен палеж.

Име: Цена Найденова Величкова
Банка: „Обединена българска банка”
BIC: UBBSBGSF
IBAN: BG72UBBS80024040260616
Телефон за връзка: 0898503582

 

RELATED ARTICLES

Most Popular