Sunday, May 5, 2024
HomeРегионКюстендил5826 лв. събраха за болния кюстендилец Тони Костов от благотворителното представление "Наследникът"

5826 лв. събраха за болния кюстендилец Тони Костов от благотворителното представление “Наследникът”

137 542 лв. е сумата по дарителската сметка в помощ на 20- годишния мъж, борещ се с левкемията, благотворителните инициативи продължават

 

5826 лв. бяха събрани за лечението на Тони Костов от благотворителното представление на постановката “Наследникът” в Общинския драматичен театър, информира авторът Станислава Ризова.

От информация на страницата във фейсбук „Да помогнем на Тони да пребори левкемията” става ясно, че към 14 декември събраната до момента сума по дарителската сметка е 137 542 лв.

„Тони се чувства добре, има силен дух, което е най-важно! Той се държи благодарение на вас, защото усеща подкрепата ви, той е силен, защото вие вярвате в него! Още не е приключил с курса на химиотерапия, но остава малко още. Първият етап се проточи, защото, както знаете, най-опасният ефект от терапията е падането на показателите и тогава лечението се спира, тоест не се подава химиотерапия, докато състоянието не се стабилизира. От болниците, в които изпратихме запитвания, отговориха, че ще изпратят оферта, но искат първо Тони да приключи този курс и да се види какъв ще бъде резултатът от пункцията на костен мозък, която се прави на края на курса. От резултата зависи дали ще се прави трансплантация на костен мозък, или не и именно заради това клиниките искат да бъдат коректни с офертата, защото сумата за лечение, която включва трансплантация, е доста по-висока. Ние искрено вярваме, че каквото и да решат лекарите, Тони ще се справи!

Вие ни показвате и ни учите, че всичко е възможно! БЛАГОДАРИМ ВИ ОТ СЪРЦЕ, АНГЕЛИ”, се казва в информацията на страницата „Да помогнем на Тони да пребори левкемията”.

Благотворителните инициативи в помощ на 20-годишния кюстендилец нямат край. На 21 декември от 19 часа на сцената на Общински театър-Кюстендил ще се състои благотворителен концерт, със специалното участие на Кристиян Янкулов, Прея, Рафаел Пашамов. Също на 21-ви, но от 19 часа е традиционното Коледно тържество на кюстендилския клуб по художествена гимнастика “Велбъжд”, като то ще бъде с благотворителна цел, а средствата – събрани за лечението на Тони Костов.

Ден по-късно на пл. „Велбъжд” се организира Коледен благотворителен базар, а началото е 12 ч.

 

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular