Tuesday, May 7, 2024
HomeСпорт60 малчугани от две кюстендилски училища се включват в скиорски курсове от...

60 малчугани от две кюстендилски училища се включват в скиорски курсове от проекта “Научи се да караш ски”

 

Безплатните курсове се провеждат за трета поредна година в Осоговската планина, трима квалифицирани ски учители водят обучението

 

60 деца от 1-ви до 4-ти клас от кюстендилските училища – 5-о ОУ “Христо Ботев” и 6-о ОУ “Св. Паисий Хилендарски”, са включени в тазгодишните скиорски курсове като част от проекта “Научи се да караш ски”. Услугата е безплатна, като малчуганите получат ски екипировка и обяд, а четиридневното обучение се води от трима квалифицирани ски учители. Това са Иван Димов, Йоана Гаминчева и Радослав Наков.

Инициативата се провежда за трета поредна година на писта „Людмил Янков” в Осоговската планина, като една от целите на обучението по ски е да привлече вниманието на младите към този спорт и да намали зависимостта на децата към телефоните и застояването им пред компютъра.

Малчуганите изпълняваха указанията на учителите.

Повечето от малчуганите за първи път се качваха на ски, но въпреки многото падания в снега бяха много ентусиазирани и усмихнати, а седемгодишният Ясен заяви, че отново ще се върне в планината с неговите родители да продължи да кара ски.

“Радващо е, че децата се включват с огромно желание. Попиват всяка една дума от инструктори и се стремят всичко да правят на момента. Дори и да паднат, стават и опитват пак. Такъв спорт позволява много изразходване на енергия и раздвижване за малчуганите на чистия въздух в планината”, сподели Явор Спиридонов – собственик на Ски център “Осогово”.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular