Thursday, May 2, 2024
HomeРегионДупница74-годишен бере душа след лечение на коронавирус и коремна операция в общинската...

74-годишен бере душа след лечение на коронавирус и коремна операция в общинската болница в Дупница

74-годишен мъж бере душа в общинската болница в Дупница, където попаднал след травма на главата от падане. За случая, описан като изключително фрапантен, в социалните мрежи алармира дъщерята на заболелия – Василка Атанасова.

„Казвам се Василка Атанасова и търся помощ за разкриване на безобразията, които се вършат под прикритието на диагнозата коронавирус. Моят баща е на 74 години, много здрав физически, обработващ 3 декара ниви на ръка. Вече не е, защото бере душа в дупнишката хирургия след много тежка коремна операция, направена ненавреме и довела до състояние на вегетиране. Всичко започна с едно падане, при което той си удари главата. До вечерта направи температура. Той не ходи по болници и лекари, затова тези няколко дни си остана вкъщи. Когато след 2 дни температурата се появи отново, настояхме да бъде прегледан. От „Спешна помощ” в Дупница го изпратиха в Ковид-отделение в общинската болница. Там започна адът за него. На другия ден му направиха тест, който се оказа положителен. След още един ден той, който влезе в отделението на крака и си внесе сака с багажа сам, вече не можеше да се помръдне и да говори. Правих много опити да разбера какво се случва с него, но от отделението ми крещяха и не ми даваха никаква информация. Молих да се подпиша и да вляза да го гледам, но не ми разрешиха. И така няколко дни, докато лекар, който бил извикан като консултант, ми обясни, че той няма проблем и симптоми на Ковид, а има нужда от коремна операция, но е с диагноза Ковид и нищо не може да се направи”, пише Василка Атанасова.

Жената разказва, че питала многократно защо родителят й не може да движи тялото си, защо не може да говори, молила да плати нов тест, за да може възрастният човек да бъде изведен от това отделение, но без резултат.

„3 дни след положителния тест направиха тест на татко, който беше отрицателен. Успях да говоря отново с доктора и той ми обясни, че веднага ще му направят още един тест и тогава ще ми каже как ще процедираме. Ужасът продължаваше. Така, докато баща ми не спука черво, и едва тогава, без никой от близките му да знае, те го превели в хирургия и го оперирали. Опериран е в затворена за операции и пациенти от месеци хирургия. Баща ми е безпомощен вече 6 дни след много тежка коремна операция, която ако беше направена навреме, щеше да му даде шанс. От „Хирургия” казват, че той е силно интоксикиран, много изтощен, все така неподвижен и безпомощен. Не знам какъв е този Коронавирус, но знам, че след положителния тест минаха едва 3 дни и дойде първи отрицателен тест. Как се лекува Ковид за 3 дни, е необяснимо за мен. Вчера отидох до Ковид-отделението, за да искам епикриза от тях. В телефонен разговор с докторката ми казаха, че епикризата е готова, но вместо да ми я дадат, дойде санитарка, която ми каза да я последвам. Отведе ме при докторката, която ме покани за разговор в Ковид-отделението. В същото отделение, в което се молих дни наред да ме пуснат за минутка, но сега ме канеха да вляза. Казах, че вътре няма да вляза и затова разговорът се състоя в малък коридор към реанимацията, в която имаше пациент. Представете си, поканиха здрав човек без никакво предпазно облекло в Ковид-отделението. Беше ми обяснено, че епикриза от това отделение няма да получа, че ще ми дадат епикриза само от „Хирургия” при изписването му и че там нищо няма да открия”, казва по-нататък Василка.

Дъщерята допълва: „Искам да разбера какво направиха в Ковид-отделението с моя баща и защо! Кой фабрикува фалшиви тестове и защо? Днес, на тринадесетия ден от постъпването на татко в болница, се намери лекар, който искаше да разбере защо след като не е имал симптоми и в семейството няма болни, веднага не е тестуван още веднъж, за да може да получи помощ навреме. Този лекар единствен искаше да говори с мен и да получи информация за падането”.

Атанасова е възмутена и от Регионалната здравна инспекция (РЗИ). „Знаете ли, че РЗИ отидоха 3 дни след положителния тест при майка ми, която е болна и увредена жена, и дори не й направиха тест. Моята сестра откара баща ми в болницата, но нея никой и не я потърси, камо ли да е тествана или сложена под карантина. Ковид-19 машина за пари ли е, или държавата има нова политика – да убива възрастните под прикритието Коронавирус?”, казва в заключение Василка.

За коментар потърсихме прокуриста на лечебното заведение Мария Жайгарова. „Нека хората да си подадат жалба и да проверят случая”, лаконична бе Жайгарова. Източници от болницата твърдят, че пациентът наистина е заразен с Ковид-19.  „Тестът за коронавирус на човека е положителен. Направен е в Националния център по заразни и паразитни болести (НЦЗПБ)”, казаха от лечебното заведение.

Постът на Василка Атанасова във фейсбук групата „Забелязано в Дупница” провокира сериозно недоволство. Само за няколко часа написаното бе коментирано от  над 100 души.

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular