Wednesday, May 8, 2024
HomeРегионГоце Делчев751 млади джудисти се бориха за медали на национален шампионат в Гоце...

751 млади джудисти се бориха за медали на национален шампионат в Гоце Делчев

При огромен интерес и в препълнена зала, в Гоце Делчев се проведе Националният шампионат по джудо за юноши и девойки младша възраст за 2022 г.
Шампионатът бе официално открит от Даме Стойков – вицепрезидент на Федерацията по джудо. На откриването присъстваха също кметът на общината Владимир Москов и зам. кметът Богдан Боцев. В знак на признателност от българската федерация по джудо за това, че градът е домакин на национално състезание, вицепрезидентът Даме Стойков, връчи плакет на федерацията на кмета Москов и благодари за добрата организация на шампионата, както и за подкрепата на спорта в общината.
Общо 751 млади джудисти от 47 спортни клуба по джудо от страната се бориха за призовите места в различните категории по време на двата състезателни дни. 19 бяха представителите на местния клуб „Джудо Неврокоп“, които се представиха изключително добре, а двама от тях завоюваха и призови места. Момчетата на треньора Иван Разманов взеха сребърно и бронзово отличие в категориите си. Васил Георгиев от спортен клуб „Джудо Неврокоп“ град Гоце Делчев спечели сребърен медал в категория до 60 кг. на шампионата при момчетата и момичетата. Отличното представяне на младия джудист Васил Георгиев му донесе титлата Вице републикански шампион на България до 60 кг.
Иван Спиров от спортен клуб „Джудо Неврокоп“ град Гоце Делчев завоюва бронзов медал в категория 34 кг. на републиканското първенство по джудо за юноши и девойки младша възраст.
Състезанието предложи много емоции както на участниците, така и на публиката и доказа, че интересът към този спорт, а и към всички други в Гоце Делчев е голям. Затова и усилията на местната власт са насочени към подкрепа на всички спортни клубове и развиване на тяхната активна дейност.

RELATED ARTICLES

Most Popular