Friday, May 3, 2024
HomeРегионДупница9 медала и грамоти ожънаха талантите на „АртПоп” от международния софийски фестивал...

9 медала и грамоти ожънаха талантите на „АртПоп” от международния софийски фестивал “Кръстопът на музите”

Големият Етиен Леви отличи дупнишките певци сред 362 изпълнения и над 500 участници от цялата страна

Поредни медали и награди ожънаха талантите на „АртПоп” от Дупница с ръководител вокалният педагог Таня Камбурова. Младите дупнишки изпълнители се наредиха сред най-добре представилите се на международния софийски фестивал “Кръстопът на музите” 2021. Две награди грабна Виктор Радев. Той се класира на 3-то място в две категории – „Световен хит” и „Песен на роден език”. За първи път в певчески конкурс участва Марина Есова. За своя дебют на голяма сцена тя бе възнаградена с 3-то място в 3-та група. Две награди от конкурса получи и талантливият Михаил Николов, който радва родната публика още от малък. Той се класира на 2-ро място в категория „Песен на роден език” и взе 3-то място във втора група от категория „Световен хит”. На второ място с българска песен се класира и Дара Драганова във 2-ра група, а третото място е за Ангела Драгомирова, която пя в 4-та група.
„АртПоп” успяха да завоюват медали и в изключително трудната категория „Джаз”. С най-високо постижение и първо място в 4-та група се отличи Ангела Драгомирова. Тя бе последвана от Дара Драганова, която се нареди на второто място при 2-ра група.
Фестивалът “Кръстопът на музите 2021” се провежда за 17-и пореден път. Тази година в дистантния конкурс се състезаваха 362 изпълнения на над 500 участници от цялата страна. Те бяха оценявани от големия музикален педагог и изпълнител Етиен Леви, който успя да направи обективна преценка на представянето на всички участници от категориите джаз, мюзикъл, песен на роден език и световен хит. Вторият етап на конкурса ще бъде присъствен, като датата на провеждане все още не е определена заради извънредната епидемиологична обстановка в страната.

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular