ЧЕЗ ТРЕЙД УСПЕШНО ЗАЩИТИ ИНТЕГРИРАНАТА СИ СИСТЕМА ЗА УПРАВЛЕНИЕ НА КАЧЕСТВОТО

Дружеството получи четири сертификата, които гарантират висока ефективност на процесите и удовлетвореност на клиентите

„ЧЕЗ Трейд България“ ЕАД успешно защити интегрираната си система за управление на качеството за нов тригодишен период. Дружеството получи сертификати, че прилага стандартите: ISO 9001:2015, който е най-широко разпространеният международен стандарт за управление на процесите; ISO 14001:2015, който гарантира, че „ЧЕЗ Трейд България“ е внедрила най-високи стандарти за управление на околната среда; както и сертификат за новия международен стандарт ISO 45001:2018 за Системи за управление на здравето и безопасността при работа. Той е напълно съвместим със стандартите ISO 9001 и ISO 14001 и дава възможност на всяка организация да управлява рисковете за здравето и безопасността при работа и да подобрява постиженията си в тази област.

В пълна интеграция с тези три системи е и сертификатът за енергиен мениджмънт ISO 50001:2018, по който „ЧЕЗ Трейд България“ ЕАД се сертифицира през май тази година.

„Интеграцията на най-високите международни стандарти за управление на качеството е още едно доказателство, че „ЧЕЗ Трейд България“ е модерна и иновативна компания, която поставя в центъра на своята дейност грижата за клиентите, служителите и околната среда“, каза Владимир Дичев, изпълнителен директор на „ЧЕЗ Трейд България“ ЕАД.

Дружеството е 100% дъщерна компания на чешката CEZ a. s. и е първият лицензиран търговец на електрическа енергия за крайни клиенти в България от 2005 г. „ЧЕЗ Трейд България“ ЕАД е един от водещите доставчици на свободния пазар. За периода от 2006 до 2019г. компанията е реализирала общи доставки на 31.7 млрд. KWh на обща брутна стойност 3.14 млрд. лв.

Пресцентър на ЧЕЗ в България

е-mail: communications@cez.bg