Friday, May 3, 2024
HomeРегионПерникАнтимафиоти разбиха наркобанда, вилняла в Перник и Радомир! Арестувани са 4-ма, крили...

Антимафиоти разбиха наркобанда, вилняла в Перник и Радомир! Арестувани са 4-ма, крили 200 г марихуана в тийнейджърски клуб

  • В дома на ръководителя на групата в Перник са намерени 15 000 лева, както и записки, в които са описани продажбите на наркотици 
  • По време на операцията един от членовете на бандата опитал да избяга, избивайки странична врата на клуба

Антимафиоти и пернишки криминалисти разбиха организирана престъпна група, разпространявала наркотици на територията на Перник и Радомир. Специализираната полицейска операция е проведена на 8 декември в двата града. Съвместните действия са реализирани от служители на ГД „Борба с организираната престъпност“ и Областната дирекция на МВР в Перник под наблюдението на Специализираната прокуратура.

На задържаните четирима участници в бандата за разпространение на наркотици на територията на двата града са повдигнати обвинения, съобщиха от пресцентъра на вътрешното министерство.

Събраните до момента доказателства сочат, че групата е разпространявала организирано различни видове наркотици от април 2017 г. При извършените претърсвания на осем адреса е установено, че два от тях, намиращи се в Радомир, са били използвани като депа за държане и разфасоване на дрога. В едното са намерени около 60 дози кокаин, над 140 дози амфетамини, над 100 – марихуана и 120 хапчета, чийто състав установява назначена експертиза. Иззети са и немалки количества неразфасовани марихуана и амфетамини, електронни везни и други доказателства за престъпната дейност на групата.

Като второ депо участниците са използвали помещение в клуб за електронни игри, посетители на който са предимно тийнейджъри. Там са открити над 200 г марихуана, както и амфетамини.

В дома на ръководителя на групата в Перник са намерени 15 000 лева, както и записки, в които са описани продажбите на наркотици и получените от тях пари.

По време на полицейската операция един от членовете на групата направил опит да избяга, избивайки странична врата на клуба, но след кратко преследване е задържан.

С постановления на прокурор от Специализираната прокуратура на четиримата обвинени е наложено задържане до 72 часа. Вчера в Специализирания наказателен съд са били внесени искания за задържане под стража за всеки от тях.

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular