Асистентът от ЮЗУ „Неофит Рилски“ Спасимир Тренчев представи новия си криминален роман, 3 пъти сменял заглавието

 

С този роман авторът иска да посъветва читателите да имат самостоятелно мислене

„Тих мрак“ е заглавието на новия криминален роман на Спасимир Тренчев, хоноруван асистент по американска литература в Югозападния университет „Неофит Рилски“. Книгата бе представена вчера в Университетската библиотека пред студенти, преподаватели и гости.

Великите умове обсъждат идеи, средните умове обсъждат събития, малките умове обсъждат хора“, с този цитат на Елинор Рузвелт започва романът на Спасимир, който разказва за сложните човешки взаимоотношения, които са станали сложни заради неумението ни да разговаряме един с друг и да крием неща един от друг.

Авторът започва да пише книгата си през 2007 година, като три пъти сменя заглавието й, докато намери най-точното, което обобщава цялата идея и сюжет. В тихото градче, в което се развива действието, се случва нещо, което се пази в тайна, всички хора мълчат от страх, клюките сковават града, а истината я знае само един. С този роман авторът иска да посъветва читателите да имат самостоятелно мислене, да не държат толкова на авторитети, а да вярват в себе си и сами да правят заключения за случващото се около тях.

Спасимир Тренчев е автор на стихосбирката „Душа на изкуството“ (1993), повестта „Тъмен тласък“ (1997), сборника с хорър разкази „Неумираща любов“ (2017), романа „Апартаментът“ (2010) и книгата „Плажен масаж“.