Бизнесменът Иван Кацилов най-новият милионер в Гоцеделчевско, китайци кихнали 5,5 млн. евро за „Копривлен мрамор“

Бизнесменът Иван Кацилов е най-новият милионер в Гоцеделчевско. Мълвата носи, че Кацилов е успял да продаде на китайци срещу сумата от 5,5 млн. евро приватизираното предприятие „Копривлен мрамор“.

Мълвата упорито обикаля хаджидимовското село Копривлен. Сделката с продажбата на „Копривлен мрамор“ е станала факт преди няколко месеца по думите на работници в предприятието. То е било продадено от собственика Иван Кацилов заедно с кариерата за варовик в град Мездра, която също е собственост на „Копривлен мрамор“.

По непотвърдена информация купувачите са богато семейство  китайци, собственици на пристанището в Солун.

След сделката управителят на „Копривлен мрамор“ Иван Кацилов ще продължи да управлява още известно време предприятието по настояване на новите собственици.

Засега няма съкратени работници от „Копривлен мрамор”. Предприятието е модерно обзаведено, занимава се с добив и форматиране на мрамор.

Около 2000 година Иван Кацилов става управител на „Копривлен мрамор“. Почти веднага с боновите книжки на работниците покрива дълговете на западналото тогава предприятие и става негов собственик чрез приватизация.