Благоевградчани: Съветникът Красимир Роячки да напусне ОбС – Благоевград, ако се докаже, че е шофирал пиян и отказал проба за алкохол

Благоевградчани с ултиматум: Съветникът Красимир Роячки да напусне ОбС – Благоевград, ако се докаже, че е шофирал пиян и отказал проба за алкохол. Това ли е нивото на общинските съветници в Благоевград, едни карат пияни, други крадат имоти, трети крадат вода и не плащат концесия? Това са само част от коментарите в социалната мрежа на джумалии след публикацията на Pirinsko.com за съветника от ПП ГЕРБ Красимир Роячки. Той е с акт за шофиране в нетрезво състояние. Бил спрян за проверка от полицейски патрул при паркинга на „Аско Деница“ в кв. „Грамада” посред нощ, но отказал тест с дрегер и да даде кръвна проба за алкохол. Ако нарушението му се докаже, го грозят глоба от 2000 лв. и лишаване от шофьорска книжка за 2 години.

„Вярно е, че имам акт, но го обжалвам и съм сигурен, че ще падне в съда, тъй като дори не бях на волана, а стоях до колата си“, заяви съветникът Кр. Роячки и разказа: „Беше около 2.30-3.00 часа през нощта. В заведението в бившия комплекс „Аско Деница“ празнувахме кръщене на близки. Явно са ме дебнали, защото, когато отидох до колата на паркинга на „Аско Деница“, ми поискаха документите. Аз бях отвън, дори не бях в мерцедеса. Моя е грешката, че им дадох талона, трябваше само да покажа личната си карта. Поискаха алкохолна проба и отказах, защото не бях в автомобила си. Дори не съм го мърдал от паркинга, тъй като живея на 10 метра и имам свидетели, които да потвърдят това в съда“, заяви съветникът от групата на ГЕРБ и уточни, че в акта изрично е записан паркингът като мястото на проверката.