Thursday, May 2, 2024
HomeРегионБлагоевградБлагоевградската фирма „Агромах” на Виктор Велев се бори за ремонта на пътя...

Благоевградската фирма „Агромах” на Виктор Велев се бори за ремонта на пътя Белица – Загражден за 3 785 000 лв., парите са от бюджета на АПИ

 

Отвориха 6 оферти, сред кандидатите е и дупнишка фирма

Благоевградската фирма „Агромах” с управител Виктор Велев и „Пътища Пловдив” АД чрез ДЗЗД „АПП Белица“ участват в обществената поръчка за избор на изпълнител за извършването на проучвателно-проектантски работи и строителство на 7,5 км от път III-8611 Белица – Загражден от км 10+430 до км 18+000.

6 са подадените оферти, съобщиха от АПИ. Проектът ще се изпълни със средства от бюджета на Агенция „Пътна инфраструктура“. Отворените оферти по реда на тяхното постъпване в деловодството на АПИ са на столичната Иса 2000“ ЕООД с управител Юлиян Инджов. ДЗЗД „Ела инженеринг“, в което участват: „Ела“ ЕООД и „Пътстрой“ ООД; столичната „ПСТ груп“ ЕАД с управител Петко Хитров, благоевградската „Галчев инженеринг”, дупнишката „Мегаинвест – холд“ с управител Цветан Цветанов и ДЗЗД „АПП Белица“, в което са: „Агромах“ ЕООД и „Пътища Пловдив“ АД. Пътят Белица – Загражден преминава през област Смолян. Третокласният път осигурява бърза връзка на жителите на селата Баните, Давидково и Загражден с област Пловдив и е алтернатива на път II-86 Пловдив – Асеновград. Индикативната стойност на обществената поръчка е 3 785 000 лв. без ДДС. Срокът за изпълнение е 365 календарни дни. С реализирането на проекта ще се подобрят технико-експлоатационните характеристики на третокласния път, ще се осигури безопасност на движение, ще се намалят амортизационните разходи на превозните средства и времето за пътуване.

Припомняме, председателят на управителния съвет на Агенция “Пътна инфраструктура” инж. Дончо Атанасов направи оглед на третокласния път III-8611 Белица – Загражден и се срещна с представители на инициативния комитет в началото на месец юни. На срещата инж. Атанасов подчерта, че започва актуализация на идейния проект за доизграждане на около 5 км от пътя III-8611 Белица – Загражден.

 

Снимикте

 

Управителят на „Агромах” Виктор Велев

Инж. Дончо Атанасов направи оглед на третокласния път III-8611 Белица – Загражден

RELATED ARTICLES

Most Popular