Saturday, May 4, 2024
HomeРегионПерникПолицаите в Перник успешно се борят с крадците на коли, препоръчаха им...

Полицаите в Перник успешно се борят с крадците на коли, препоръчаха им да работят по-активно срещу наркотрафикантите

Добри резултати в борбата с кражбите на автомобили през 2017 година е постигнала пернишката Областна дирекция на МВР. Оценката е на ръководството на Главна дирекция „Национална полиция“, направена по време на годишния отчет-анализ за дейността на дирекцията през миналата година.

На съвещанието присъстваха зам.-директорът на ГДНП старши комисар Благородна Макева, старши комисар Светослав Манолов – зам.-директор на ГДГП, областният управител на Пернишка област Ирена Соколова, зам.-кметът на Перник Йордан Павлов, Виктор Георгиев – зам.-председател на Окръжен съд – Перник, Анита Джамалова – изпълняваща функциите окръжен прокурор на Окръжна прокуратура – Перник, директорите на ТДНС и РДПБЗН – Перник Красимир Костадинов и комисар Емил Марков.

Анализът на данните сочи, че се наблюдава спад на регистрираните престъпления със 133 броя. Отчетено бе, че през 2017 г. е осигурена нормална пътна безопасност в региона. Регистрирани са 727 ПТП, с 265 по-малко от тези за предходната. Загиналите на пътя са по-малко с 4, а ранените с 19. Натовареността на техническите средства и правилното разпределение на силите на „Пътна полиция“ са в основата на успеха, както и добрата превантивна работа.

От името на старши комисар Макева професионалното ръководство даде добра оценка за работата на ОДМВР – Перник през миналата година. Не липсваха и насоки за подобряване на дейността през 2018 г., като по-активно противодействие на наркоразпространението и работа по стари досъдебни производства.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular