Петричани ни пишат: Екипите на Вельо и кметът Бръчков погребват с бързи темпове Петрич, обещанията за парк, градска баня, пътна инфраструктура се оказаха лъжи! Обръчите им от фирми налапаха обществените поръчки за милиони!

“Активистите на ПП ГЕРБ в Петрич лапат обществени поръчки за милион, а градът умира с бързи темпове. Всички презизборни обещания се оказаха сапунени мехури. Екипите на екскметът Вельо Илиев и настоящият Димитър Бръчков погребват града с бързи темпове, а обръчите им от фирми налапаха обществени поръчки за милиони, за града развитие нама.” Това пишат на редакционните имейли на вестник вяра десетки жители на Петрич, повечето настояват имената им да останат в редакцията, защото се страхували от силните на деня.

Ето какво ни пишат хората:” В центъра на града имаше гранично и танково поделение заградено с ламарина , от двадесет години се използва за предизборна агитация, бившият кмет Вельо Илиев все го правеше парк пред изборно и герб го правеха парк пред изборно, сега преди да падне Вельо беше направил проект и започваше да прави парк, свалиха го герберите започнаха те да правият уж парк, даже и макет направиха, на входа на кметството го закачиха, трябваше да е готов късна есен, но така и не стана. За нов пазар бяха преведени пари, пазар няма, нямаме градска баня , едно че сме единствения град без парк и площада превърнаха в кафе,изпращаме ви и снимки. Сега част петричани благославят Вельо , защото той вероятно крадеше, но вършеше нещо за града , тия сега, герберите, нищо не правят, само грабят.Тия дни пишеше в петричко сайт, че построяването на парка се отлага и петркчани ще останем без парк и площад. Да не говорим за баня, кино, пазар и спортна база . Лошото е че в Петрич всички говорят, недоволни са, но на никой не смее да излезе открито, всеки чака другия да свърши работата.

От общинската организация на БСП, ръководена от Йорданка Атанасова, не са доволни от отговора на Бръчков до кметовете на населени места за липсата на финанси за подобряване инфраструктурата в района.

“Недопустимо е, пътищата в община, каквато е Петрич, да бъдат в такова окаяно състояние в 21 век”, заяви Йорданка Атанасова, лидер на БСП в Петрич и добави, че инфраструктурата е един от основните фактори за благоприятното развитие на региона.

От ръководството на червените напомнят на кмета Димитър Бръчков за обещанията, които даде пред жителите на Петрич за спасяване на болница “Рокфелер”, като вместо ясна стратегия за заздравяване на дружеството се поднесе едно неочертано и неясно сливане с болницата “Свети Врач” в Сандански. От ситуацията са объркани са не само жителите, но и лекарите, практикуващи в петричкото лечебно заведение.

“Отчитат се неизпълнените обещания на кмета по отношение на пазара в град Петрич и на градския парк”, се посочва в декларация на социалистите пред медиите.

От партията остро критикуват и бездействието на повечето общински съветници, избрани от жителите на общината да защитават техните интереси и настояват за конкретни действия по тези и други важни проекти.

От Червената къща в южния град препоръчват на кметския екип да спре да се оправдава с миналото управление, което е навик на ПП ГЕРБ и напомнят на градоначалника Бръчков, че като бивш общински съветник, той е бил наясно със състоянието на всички общински дружества.

“Нека, вместо пищните шествия, празненства и коктейли, които се отчитат като успешни, да започне конкретна работа върху дадените обещания към жителите”, настояват социалистите.