Sunday, May 5, 2024
HomeРегионПерникБурният вятър остави без ток 3000 души в Пернишко, изпокъса обшивка на санирани...

Бурният вятър остави без ток 3000 души в Пернишко, изпокъса обшивка на санирани блокове

 

ЧЕЗ: 200 жители на пернишкото село Лесковец също са без еленергия заради кражби на съоръжения на компанията

Бурният вятър остави 3000 клиенти на ЧЕЗ без ток в Перник. От пресцентъра на електроразпределителното дружество уточниха още, че над 200 жители на пернишкото село Лесковец също са останали без еленергия заради кражби на съоръжения на компанията.

Заради вятъра в Перник бяха отлепени покривни обшивки, ламарини, отломки… Изолационните плоскости, с които са облечени санираните сгради, летяха във въздуха. Сигнали за подобни критични ситуации се появиха и във фейсбук мрежата.

„Опасно парче ламарина виси от покрива на блок 13 в квартал „Иван Пашов”, летят ламарини от блок 38 до СБА в квартал „Изток”. Опасно е преминаването и покрай блокове в квартал „Тева”! Парчета стиропор падат от блока, намиращ се на ул. „Отец Паисий“, до светофарите.” Това са само част от сигналите в социалната мрежа А обитателите на блоковете с номера 1 и 3 в квартал „Тева” са подали сигнал и на телефон 112.

Силните пориви изпочупиха сухи клони и дори дървета. Вчера възрастни хора събираха из градинките, по улиците и тротоарите дошлите им наготово безплатни подпалки.

Почти ураганният вятър показа и още нещо – перничани не са от най-добрите стопани на своя общ дом, защото във въздуха се носеха какви ли не мръсни хартии, найлонови торби и пликове, разпиляваха се и домашните отпадъци, захвърлени вместо в съдовете са смет до тях. Отделни части на града наистина заприличаха на циганско гето.

RELATED ARTICLES

Most Popular