Friday, May 3, 2024
HomeСпорт„Чавдар“ срази „Вихрен“ с 4:0 в Етрополе и се изкачи на пето...

„Чавдар“ срази „Вихрен“ с 4:0 в Етрополе и се изкачи на пето място в класирането

Убедителна победа постигна отборът на „Чавдар“ (Етрополе) срещу заемащия трето място във временното класиране тим на „Вихрен 1925“ (Сандански). Мачът от 27-ия кръг на първенството в Югозападната трета лига между двата тима се игра на ст. “Чавдар” при прекрасно време и в присъствието на много  фенове. През целия двубой домакините бяха по-добрият отбор на терена и съвсем заслужено се поздравиха с 4:0.

През първото полувреме футболистите на двата съперника  показаха добър за гледане футбол, коректна игра и желание да се изявят като футболисти, а не както често се случва – да се наблюдават груби прояви и грозни пререкания, които се отразяват на качеството на игра. Добре отиграваните атаки на домакините им позволиха да вземат преднина в резултата още в 15-ата мин, когато Николай Иванов успя да открие след точен удар за 1:0. Последваха нови комбинации на домакините и в 30-ата мин те вече водеха с 2:0 отново с гол на Николай Иванов. До края на полувремето нямаше сериозни заплахи за вратата, пазена от стража на „Чавдар“ Христо Матев, който стоеше стабилно на поста си и типично в негов стил прояви безспорните си качества на добър вратар.

След почивката темпото на игра се повиши, последваха поредица от напрегнати ситуации, в които честа намеса имаше главният съдия Петър Григоров, който показа доста жълти картони, което поизнерви футболистите на терена. В 55-ата мин домакините стигнаха до трети гол, който бе реализиран от Симеон Вешев с глава, прострелвайки отблизо вратаря на „Вихрен“. В състава на гостите личеше добра средна линия, но видимо защитата им не стоеше добре и това позволи на „Чавдар“ да постигне своето и да води своята игра. В 77-ата мин Николай Ботев със силен и точен удар направи резултата още по-изразителен, вкарвайки четвърти гол за домакините. До последния съдийски сигнал не се случи нищо, застрашаващо тима на „Чавдар“, а гостите сякаш примиренчески бяха приели загубата си. Със спечелените три точки отборът от Етрополе е вече пети във временното класиране с 40 точки, а „Вихрен“ остава трети с 52 точки.

 

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular