Черна серия! Работникът Методи Александров загина на място от токов удар в „Топлофикация – Перник“, започнал работа на 1 юни

Нова трагедия беляза Пернишко. Работник от пернишкото топлофикационно дружество загина вчера, около 4 часа сутринта, по време на изпълнение на служебните си задължения. 51-годишният Методи Александров е бил убит на място от токова удар на електрически стълб. Инцидентът е станал в района на рудник „Обединен” близо до пернишкото село Дивотино. От ръководството на „Топлофикация Перник” поясниха, че загиналият е бил назначен на работа в дружеството от 1 юни тази година. Още на другия ден той е бил командирован на новоизграждащата се пресевна инсталация за обогатяване на въглища, която се намира на площадката на рудник, в кислородния цех, в района преди централния гробищен парк. Причините, както и обостоятелствата, довели до нелепата смърт на Методи са все още в процес на изясняване. На мястото на трагедията вчера работеха арзследващи полицаи. „Оказваме пълно съдействие както на разследващите от полицията, така и на комисията, в която има представители на НОИ и Инспекцията по труда”, заяви директорът на „Топлофикация Перник” Любомир Спасов.

Ръководството на „Топлофикация Перник“ АД изпрати специално съболезнователно писмо, в което изказва искрени съболезнования към семейството и близките на нелепо загиналия работник.

В него се казва още: «Макар и да знаем, че болката на близките е огромна и нищо не би могло да я заличи, цялото Ръководство на „Топлофикация Перник“ АД заедно с всички свои звена би искало да изкаже най-искрените си съболезнования към семейството на загиналия.

Работата в топлофикационно дружество безспорно е трудна и често крие опасности, но трудът на работещите в нея е ключов за стабилността и развитието на енергийната система.

Работникът от началото на месеца е работил към звено „Пресевно-обогатителен възел“ на Предприятието, което тепърва се изгражда и развива. Смъртта му е настъпила при трудова злополука вследствие от токов удар по време на изпълнение на своите служебни задължения.

Ръководството на „Топлофикация Перник“ АД уверява всички, че спазва необходимите условия за безопасност на труда, но за съжаление такива трудови инциденти се случват при подобен тип дейности.

Ангажираме се да съдействаме, с каквото можем на семейството, осъзнавайки, че никоя помощ не би могла да компенсира тяхната загуба. Случилото се е трагедия и за нас – неговите колеги и приятели. Още веднъж поднасяме дълбоките си съболезнования!»

Припомняме, че това за съжаление е третият инцидент, завършил с фатален край, само за около месец в Пернишко. През май загина от 75-процентни изгаряния работник от „Стомана Индъстри”. След това живота си загуби служител от радомирския завод „Червена могила”.