Читателите ни пишат: Косачката на община Самоков работи в частна ливада над бившата „Родопа“, докато нейни терени буренясват, кметът Георгиев ще накаже ли виновните?!

 

Какво прави общинската косачка на Самоков в частен имот, питат самоковци в свой сигнал до в. „Вяра”. Според тях кметът Владимир Георгиев трябва да се самосезира и да направи проверка. Ето какво пише в сигнала от наши читатели, пожелали имената им да останат в анонимност: „Вчера към 8 ч. сутринта забелязахме общински служител с моторна косачка на община Самоков да коси частен имот в местността Градините – рибарник над бившата „Родопа“ с площ около 5-6 декара. Ако имотът е частен, какво търси там общинският служител с общинската моторна косачка? Приближено ли е лицето, собственик на частния имот, до кметската власт, за да му се извършва такава услуга?

Извършва ли общината такава услуга и ако извършва, обявена ли е официално пред гражданството? Така както е обявена официално  услугата на общинската автовишка, която извършва многообразни дейности – реже опасни дървета, поддържа ел. стълбове, осветлението, кабели, така може да се обяви и публично и услугата „косене”. Каква е тарифата за услугата „косене”? Ако ли не, кой нареди на общинския служител с общинска техника да извършва такава услуга на частно лице, ако служителят не е направил това на своя глава, кои ще понесе отговорност пред гражданите на Самоков. Това са средства, взети от всеки един от нас, данъкоплатците. Принципно общината има право и задължение да поддържа, почиства, стопанисва паркове, градини, гробищни паркове, да коси само терените общинска собственост, в частните – това е ангажимент на собствениците. Да не коментираме, че общината има ангажимент да почиства и околоблоковите пространства, а тази дейност не е извършвана в Самоков с години.

Кмете Георгиев, ние, гражданите на Самоков, подали сигнала до вестник „Вяра“, сме гласували за вас. Имахме ви пълното доверие и се надяваме публично чрез същата медия да дадете отговор на тези въпроси и ако има виновни служители, как ще бъдат наказани?“, питат самоковци в сигнала си.