Д-р Лидия Стоянова и д-р Елена Евтимова участват в конкурса за началници на отделения в общинската болница в Дупница

Д-р Лидия Стоянова

 

  • Вр.и.д. управител доц. Недин още не е решил дали да се кандидатира, за да оглави лечебното заведение за постоянно

Само двама лекари участват в конкурса за началници на отделения в МБАЛ „Св. Иван Рилски” в Дупница. Временно изпълняващият длъжността управител на общинската болница доц. д-р Димитър Недин пък още не е решил дали да се кандидатира, за да оглави лечебното заведение за постоянно.

Д-р Лидия Стоянова е подала документи за участие в конкурса за завеждащ детско отделение, което оглавява и в момента. Д-р Елена Евтимова е депозирала документи за участие в процедурата за завеждащ инфекциозно отделение, където изпълняваше длъжността временно. Срокът за прием на документи на кандидати за шефове на отделения изтече на 19 юни. Предстои конкурсна комисия да разгледа писмените разработки на стратегията за развитие на отделенията за период от 3 години, след което ще бъде проведено и заключителното интервю.

Конкурсът включва още две отделения – акушеро-гинекологично и анестезиология, за които няма подадени документи. Затова позицията си на началник на родилно отделение запазва сега изпълняващият длъжността д-р Борис Попов, а в отделението по анестезиология ще бъде назначен лекар, който временно ще изпълнява функциите на завеждащ.

Доц. Димитър Недин

Стана ясно още, че хирургът доц. Димитър Недин още не е решил дали да участва в предстоящия конкурс за избор на управител на общинската болница. „Не знам дали ще участвам в конкурса. Хич не ми се иска”, коментира докторът.

Както писахме, предложението за стартиране на конкурсната процедура ще бъде разгледано на заседанието на Общинския съвет в петък. От болницата оповестиха, че продължават да получават фактури от фирми, с които преди години лечебното заведение е имало сключени договори и финансовите взаимотношения не са уредени.

Последната такава фактура е на стойност 15 хил. лв. за поддръжка на апаратите в отделението по хемодиализа, което беше закрито. От ръководството на здравното заведение очакват заради такива неизплатени суми по сключени договори скоро да бъдат запорирани и сметките на болницата.