Monday, May 6, 2024
HomeРегионСамоковКметът Владимир Георгиев иска бракуване на автобуса на Спортното училище, самоковци: От...

Кметът Владимир Георгиев иска бракуване на автобуса на Спортното училище, самоковци: От 6 г. насам не е в движение, купен е за 65 000 лв., 3 пъти беше основно ремонтиран за по 24 бона

 

Кметът на Владимир Георгиев иска автобусът на Спортното училище в Самоков да бъде бракуван. Той е внесъл докладна записка в ОбС. Документът до съветниците е за бракуване на автобус „Сетра“ C215HD. Към докладната вече има предложение за решение на Постоянната комисия по образование, с което се дава съгласие за бракуването заедно с рамата на возилото.

Владимир Георгиев

„Автобусът на спортистите от Самоков бе изоставен на произвола на съдбата с години, гниещ в двора на школото“, коментираха пред в. “Вяра“ от училището. Бивши спортисти многократно през годините възмутени звъняха на редакционните телефони: „Ще обърне ли внимание кметът Владимир Георгиев на мизерните условия в Спортното училище? Така ли кметът Георгиев съхранява общинското имущество?“. Преди година те изпратиха в редакцията на в. „Вяра“ снимка на автобуса, който виждат всеки ден в Спортното училище. „Ръжда разяжда и до днес автобуса за 65 000 лв. на спортистите в Самоков“, сигнализираха те. „Возилото придобива все по-печален вид, защото ръждата го разяжда и напомня за липсата на грижовен стопанин, който или да го вкара отново в пътя, или да го бракува и прибере на подходящо място”, коментират самоковци. „Автобусът преди шест години транспортираше стотици спортисти до белите писти в Боровец и до лагерите за подготовка на скиорите. От шест години насам не е в движение. Купен е през 2006 г. за 65 000 лв. Три пъти бе ремонтиран основно – за доста пари – по 24 бона всеки път. Част от разходите по ремонта пое училището въпреки оскъдния си бюджет, другата част от парите даде общината. Сега гумите са изгорели от слънцето, не е в движение, а учениците на Спортното го охраняват. През 2013 г. месец октомври училищният съвет на СУ „Никола Велчев“ с протокол го върна на община Самоков. Проведени бяха няколко търга, но никой не иска старата вече “Сетра”, която според думи на шофьори и специалисти не струва сега и 1000 лв.”, казаха запознати самоковци.

„През 2014 г. на сесията си през месец декември по докладна на кмета на Самоков Владимир Георгиев Общинският съвет взе решение да се проведе повторен търг с явно наддаване за продажба на автобуса. Началната тръжна цена е била 19 515 лв. без ДДС, която е с 50% по-ниска от началната тръжна цена на първия търг. В самото решение съветниците са уточнили, че возилото е с двигател без номер, но с рег. № СО 14 22 АВ. Съдбата на училищния автобус прилича на тази на ски спорта като цяло в Самоков по това, че и той е останал само със старата си слава“, отбелязват хората. Днес спортистите отново апелират, че имат нужда от училищен автобус, който да ги извозва до белите писти за провеждане на нормални тренировъчни занимания, участия в състезания и др. „Поради липса на автобус с години наемаме частни фирми, превозвачи. По този начин  допълнително се утежнява оскъдният училищен бюджет“, коментират учителите и децата от Спортното училище в Самоков.

 

 

 

RELATED ARTICLES

1 COMMENT

  1. Кмета спортист не е бил никога!
    Не го интересува спорта, интересуват го пачки в банковата му сметка !
    Всичко в общината е по-схема , крадът като за последно !
    Само ,че има една сила не – земна която потдържа равновесието на света !
    Справедливост има рано или късно , но има със сигурност !

Comments are closed.

Most Popular