Friday, May 3, 2024
HomeРегионИхтиманДеца от Ихтиман се събраха на творчески пленер край параклиса „Св. Петка”,...

Деца от Ихтиман се събраха на творчески пленер край параклиса „Св. Петка”, Габриела Йорданова от Общинския детски комплекс украси поляната с балони

 

Поляната пред параклиса “Света Петка” събра деца от Борика, Ихтиман и София за първия пленер тази година. В деня, определен за събор на селото, вниманието бе насочено към малките таланти, които имат отношение към природата и изкуството. Първи дойдоха възпитаниците на Габриела Йорданова от Общинския детски комплекс, за да украсят зеления кът с балони. Тук бяха и Невена Караиванова, кметски наместник на Борика, Даниела Митева – зам.-кмет на община Ихтиман, и Нина Алексиева – секретар на МКБППМН към община Ихтиман, като домакини на творческата проява. Мария Василева пристигна за поредна година с група ентусиазирани художници, за да открият началото на тазгодишните пленери. Присъединиха се и още малчугани, доведени от своите близки, за да творят навън – на поляната между четиринайсетте бора.

За усърдието, което вложиха в рисунките си, всички участници получиха подаръци, осигурени от МКБППМН към община Ихтиман.

RELATED ARTICLES

Most Popular