Monday, July 22, 2024
HomeРегионКюстендил(ОБНОВЕНА) Див екшън! Арестуваха Васил Гагарски, Кристиян Недялков и Кристиян Михалков с...

(ОБНОВЕНА) Див екшън! Арестуваха Васил Гагарски, Кристиян Недялков и Кристиян Михалков с обвинения за наркоразпрострение в Кюстендил, четвъртият се отърва с гаранция

Открити са общо 200 г марихуана и 90 г кокаин, разфасовани на дози, един от обвинените удари полицейска кола с мерцедеса си

 

Васил Гагарски, Кристиян Недялков и Кристиян Михалков са част от участниците в дивия екшън по задържането на наркопласьори в Кюстендил. Операцията на ГДБОП се превърна в невиждана каскада с гонки и катастрофирали автомобили. В Специализирания наказателен съд беше внесено искане от страна на Специализираната прокуратура за вземане на мярка за неотклонение “задържане под стража” спрямо Васил Гагарски, Кристиян Недялков и Кристиян Михалков, с повдигнати обвинения за ръководене и участие в организирана престъпна група, създадена с цел разпространение на наркотични вещества на територията на градовете София и Кюстендил. На четвъртия участник в групата е наложена парична гаранция.

Четирима участници в организирана престъпна група за наркоразпространение, действала на територията на Кюстендил и София, са установени и задържани в хода на проведена на 25 ноември специализирана операция. В акцията са участвали служители на ГДБОП и колегите им от ТС БОП – Кюстендил, съобщават от прокуратурата.

В акцията са участвали служители на ГДБОП и колегите им от ТС БОП – Кюстендил. При предприетите обиски у четиримата са открити общо около 200 г марихуана и 90 г кокаин, разфасовани на дози за черния пазар, а в рамките на извършените претърсвания са иззети везни, тефтер със записки за продажбите, DVR, мобилни телефони и други доказателства за престъпната им дейност. Единият от участниците бил засечен от служителите на МВР на улица в Кюстендил, докато управлявал мерцедеса си. За да изхвърли намиращата се у него дрога, той предприел брутална маневра за бягство. Дал газ, ударил една от полицейските коли, блъснал и нанесъл щети и на паркиран частен автомобил. След като изхвърлил разфасовките с наркотици през прозореца, надявайки се това да стане незабелязано, спрял на стотина метра от инцидента и се предал.

Според събраните до момента данни групата е действала от декември 2016 г., като е разпространявала в региона предимно кокаин и марихуана.

Специализираната прокуратура е повдигнала обвинения на трима от задържаните и им е наложила прокурорско задържане до 72 часа. На четвъртия участник в групата е наложена парична гаранция.

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular