Духовият оркестър на Дупница пръска коледно настроение на площада, д-р Шушков: Елхата е чудно хубава, музиката страхотна 

 

Коледен концерт на духовия оркестър в Дупница събуди коледното настроение на минувачите през площад „Свобода”.

Музикантите изпълниха популярни и класически произведения и изненадаха жителите на Дупница с невероятните си изпълнения. Пред входа на общината застанаха десетина музиканта, които изсвириха прекрасната „Чуйте, ангелите вестители пеят”.

Цялата публика беше развълнувана. „Много е красиво. Духовият оркестър винаги създава едно приповдигнато настроение. Бихме искали това да се превърне в традиция. И украсата е великолепна, площадът е напълно преобразен, никога коледната декорация не е била толкова пищна”, коментираха хората на площада. Сред тях беше и д-р Станислав Шушков, лекар в Спешна помощ – Бобов дол.

„Настроението на площада ескалира, духовият оркестър е един от любимите ми състави. Всичко е много хубаво”, каза докторът, който е от Дупница.

На площада беше и културтрегерката Таня Камбурова и десетки гости, които не спираха да се снимат пред елхата и светещите фигури на фонтана. Целият град не може да се нарадва на коледната декорация в центъра, която за първа година е толкова пищна. „Личи си, че тази година екипът на кмета Методи Чимев се е постарал доста, за да зарадва всички”, коментираха хората на площада.

Топ адвокатът Пешев също беше възхитен. „Площадът е прекрасен”.