Wednesday, July 24, 2024
HomeРегионДупницаДупница чества годишнината от Априлското въстание с поднасяне на венци, учениците на...

Дупница чества годишнината от Априлското въстание с поднасяне на венци, учениците на Анелия Андонова присъстваха на открит урок в музея

 

В навечерието на 142-рата годишнина от обявяване на Априлското въстание ученици от гимназия „Христо Ботев“ проведоха открит урок по история в залата на Историческия музей в Дупница. 

Идеята е на класния ръководител на 8-и „в“ клас Анелия Андонова, която е преподавател по история, заедно с ръководителя на хора Надя Джоргова. „Идеята ни беше да направим един урок в музея, едно място на паметта, което свързва минало и настояще.
Да покажем на младото поколение, че има такива събития в нашата история, които наистина правят една връзка между минало, настояще и бъдеще“, сподели Андонова. Урокът беше интерактивен и включваше рецитал, песни, презентации и музикални изпълнения, подготвени от учениците специално за този урок. Подобни изнесени уроци по история да се провеждат по-често в музея, си пожела и директорът Анелия Геренска, която беше изключително развълнувана след финала на урока и рецитацията на „Опълченците на Шипка“, пише „Дарик”.
Годишнината от Априлското въстание ще бъде отбелязана в Дупница на 20 април с поднасяне на венци и цветя на паметната плоча на опълченицте в 11,00 часа.

RELATED ARTICLES

Most Popular