Saturday, May 4, 2024
HomeНовиниБългарияЕлена Йончева отрече уволнен граничар да й е помагал за филма

Елена Йончева отрече уволнен граничар да й е помагал за филма

 

Действащ служител иска да свидетелства за корупция по високите етажи на властта

 

Депутатът от БСП Елена Йончева отрече да е получила помощ за заснемането на 20-минутния й филм за оградата по границата с Турция от граничар, уволнен за трафик на мигранти, както твърди вицепремиерът Валери Симеонов.

Журналистката публикува в профила си във фейсбук отговори на всичките поставени й въпроси от Симеонов, който изгледа в понеделник премиерата на филма, но така и не взе думата.

Впоследствие обаче сравни продукцията с в. „Работническо дело“ и иронично предположи, че за да не бъде преодолявана оградата, Йончева би предложила „подаването на високо напрежение по мрежата и събирането на овъглени сирийчета“.

Освен това вицепремиерът допусна, че шофьорът на депутатката във филма и интервюираният граничен полицай са едно и също лице – уволненият от МВР Христо Капсъзов, „който много добре познава пътеките и цените на трафика“.

„Сред шофьорите и гражданите, които са ми помагали в това разследване, няма уволнен служител от Гранична полиция. Относно свидетеля, който се съгласи да даде информация във филма: той е настоящ служител в Гранична полиция, човек с много опит. В случай че има институция, която да гарантира неговата сигурност, той е готов да свидетелства, да предостави конкретна информация. Както за наличните бежански канали, така и за покровителството на тези канали от високите етажи на властта“, отговаря му Йончева.

RELATED ARTICLES

Most Popular