Wednesday, May 1, 2024
HomeРегионБлагоевградЕвропейският шампион по таекуондо Илиан Томанов №1 на ритуала за Богоявление в...

Европейският шампион по таекуондо Илиан Томанов №1 на ритуала за Богоявление в Благоевград, кметът Камбитов целуна светинята за здраве

Състезателят и европейски шампион по таекуондо от клуб „Фолкън” Илиан Томанов извади богоявленския кръст от водите на река Благоевградска Бистрица.

Кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов целуна светинята за здраве и пожела успех и благоденствие на всички жители. Преди ритуала общинското ръководство начело с кмета Камбитов, заместник-кмета по култура и хуманитарни дейности Христина Шопова и директора на дирекция „Правно-нормативно обслужване и обществени поръчки” Антония Методиева запали свещ и се помоли за успешна година в благоевградския храм „Въведение Богородично“, където бе осветен богоявленският кръст. Той бе хвърлен от игумена на Роженския манастир архимандрит Епифаний, който отслужи и литургия. На церемонията присъстваха още заместник областният управител Иван Стоянов, общински съветници, граждани.

Десетки ентусиасти се хвърлиха в ледените води на Благоевградска Бистрица. И тази година група от Плаж махала спази традицията и се хвана на ледено хоро. След ритуала благоевградските свещеници, превождани от игумена на Роженския манастир архимандрит Епифаний, осветиха бойното знаме на Военно формирование 26 400 на площад „Македония”.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular