Friday, May 3, 2024
HomeСпортФаворитът „Берое” се оказа сложен ребус за жените на „Рилски спортист”

Фаворитът „Берое” се оказа сложен ребус за жените на „Рилски спортист”

Самоковки паднаха 51:76 под Аязмото, допуснаха фрапиращите 33 грешки в мача

Със загуба стартира участието си в първата четворка на баскетболната „А” група женският представителен тим на „Рилски спортист”. Момичетата на Борислав Трифонов, които по чудо се уредиха с място сред най-добрите в дивизията, паднаха с 51:76 при визитата си на „Берое”.
Заралийки нямаха никакви проблеми със съперника и още до почивката взеха преднина от 25 точки – 45:20. В тези минути много силно за „зелените” играеха Петя Бояджиева и Александра Петрова, които завършваха почти всяка атака на отбора си с кош.
В хода на двубоя пък официален дебют за беройки направи самоковката Виолина Кочева, която само преди дни напусна разпадналия се „Хасково” със скандал. Кочева се включи добре в срещата и записа срещу името си 7 т., 3 асистенции и 2 борби.
Състезателките на „Рилецо” се скъсваха да грешат, като за 40 минути игра допуснаха цели 33 грешки. Отделно от това „скиорките” постигнаха едва 30 % успеваемост при изстрелите си от близко разстояние (15/49), с което нямаше как да се противопоставят на значително по-опитния и обигран противник.
Най-резултатна за гостенките бе появилата се като резерва Радина Живачка с 12 пункта, а любопитното е, че нито една нейна съотборничка не можа да запише двуцифрен актив в зала „Общинска” под Аязмото.
Следващият съперник на „Рилски спортист” във финалното каре е съставът на „Славия”. Сблъсъкът с „белите” е в събота (20 януари) от 18,00 ч в столичната зала „Триадица”.

На снимката: Старозагорки с лекота се справиха с гостуващия тим на „Рилски спортист”

RELATED ARTICLES

Most Popular