Wednesday, May 8, 2024
HomeСпортРосен Барчовски: Разпадането на треньорската комисия е удар по авторитета й

Росен Барчовски: Разпадането на треньорската комисия е удар по авторитета й

Спортният директор на БК „Рилски спортист” Росен Барчовски не бе никак изненадан от оставката на председателя на треньорската комисия и държавен селекционер Любомир Минчев. Заедно с Минчев напуснаха и останалите членове на комисията – Георги Божков, Тони Дечев, Явор Аспарухов, Христо Ценов, Йордан Колев, Евладия Славчева, Спас Натов и наставникът на „Рилецо” Людмил Хаджисотиров. Причината – липсата на доверие от страна на УС на федерацията.
„Нямах информация, че ще се стигне до оставката на Минчев, но бях наясно, че нещата отиват натам след Управителния съвет в началото на миналия месец. В българския баскетбол имаме достатъчно много проблеми, за да си създаваме и сами такива от субективен характер, които до голяма степен не са професионални, а личностни. Не ми хареса това нещо”, бяха първите думи на Барчовски.
„Една законно избрана комисия прави своите процедури и предложения в мъжкото направление. От четирима треньори, предложени от тях, трима не са одобрени от УС. Това неминуемо е удар по авторитета и показва недоверие”, категоричен бе 58-годишният специалист.

RELATED ARTICLES

Most Popular