Saturday, May 4, 2024
HomeСкоростиFiat Ulysse се завръща – но като електромобил

Fiat Ulysse се завръща – но като електромобил

И Fiat вече има модел за превоз на пътници, отделящ нулеви локални вредни емисии – наречен E-Ulysse. Той може да бъде поръчан в цели 28 различни 7- и 8-местни конфигурации. E-Ulysse може да бъде оборудван с батерия с капацитет 50 или 75 кВтч, като по-голямата ще осигурява пробег до 330 км (по WLTP). Дизайнът ви изглежда познат? Да, на прав път сте – Opel, Citroën и Peugeot вече имат съответни аналози в групата Stellantis.
E-Ulysse ще има и товарна версия, която ще бъде продавана под името E-Scudo. На практика става въпрос за същия електромобил като e-Expert, e-Jumpy или Zafira-e. Всички те са базирани на една и съща платформа – EMP2, и са електрически еквиваленти на модели с ДВГ, като при всички тях мощността е 100 кВт (136 к.с.).
Серийно E-Ulysse ще разполага със стоманени джанти с пластмасови тасове и климатик с ръчно управление, докато за по-високите нива на оборудване ще има екстри като панорамен покрив, тризонов автоматичен климатик, електрически плъзгащи се врати и дори амбиентно осветление.
Fiat представя E-Ulysse като модел, който може да се използва като VIP шатъл. В зависимост от конфигурацията, товарният обем достига до 4900 литра. Към момента италианците не разкриват цените на модела, но ние очакваме те да стартират от около 80 000 лева./ autobild.bg

RELATED ARTICLES

Most Popular