Saturday, May 4, 2024
HomeРегионДупницаФирмите, саниращи блокове в Дупница: Изпълняваме капризите на собствениците, как да не...

Фирмите, саниращи блокове в Дупница: Изпълняваме капризите на собствениците, как да не се бавим, слагаме мрамор за наша сметка за по 10 бона на блок

 

Работата е перфектна, всичките сме професионалисти, каза Методи Петков, ръководител на бригадата, трудеща се на блок 3 в жк „Бистрица”

„Блок №1 в жк „Дупница” е готов на 99%, подписани са актове за плащане от председателя на сдружението, както и от всички легитимни лица”, обявиха от фирмата – изпълнител на ремонтите по сградата – „Слънчеви поздрави”. Като чисто нови вече са и блок №1 и №3 в жк „Бистрица”.

За всички тези блокове са внесени преписи за плащане за над 1 млн. лв. в община Дупница. От общината има известно забавяне на плащанията към фирмите изпълнители.

„За блок 43 във „Велчова завера” плащанията са поискани още на 25 октомври тази година и са внесени в кабинета на зам.-кмета”, съобщиха от ръководството на дружеството, саниращо блока, – „Татари дизайн”.

„Постарали сме се да направим всичко перфектно. Имаме известно забавяне в сроковете, което се дължи на факта, че изпълняваме дори капризи на собствениците в тези блокове”, заявиха от фирмите „Екодом Билдинг”, които работят по блок №1 и „Биопродизайн”, отговорни за блок №3. Същото е положението и в блок №1 в жк „Дупница”.

„Мрамор за по 10 000 лв. на всеки блок за сметката на фирмата изпълнител сме осигурили за парапетите на терасите на блоковете. Собствениците са представителите на сдруженията. Тези хора водят хорото и те са изключително доволни от нас.

Общината в случая е еднотрасферна кутия между строителя и председателя на сдружението. Не може председателят на сдружението да приема свършените работи и да разписва акт 19 за плащане днес, а общината да бави придвижването на акта за плащане към Банката за развитие повече от 100 дни.

От общината не зависи нищо, тъй като проверката за акт се прави от строителния надзор, инвеститорския контрол, председателски надзор, председателя на сдружението и областна управа. Техните подписи за достоверност на акт 19 се събират за три дни.

Повечето от собствениците на апартаменти в санираните блокове поискаха вместо обикновени подпрозоречни поли да им се сложи хубав мрамор, или вече остъклени тераси впоследствие се затварят с допълнителна дограма извън проекта и за сметка на фирмите. Фирмите го правят, за да са доволни живеещите там и в крайна сметка тези нови промени трябва да се приемат от общината като екзекутив, а от там ни казват: „Не ни интересува, че живеещите са си искали екстри”. Така те не приемат дните за забава заради тези промени. Така ни наказват със санкции”, отсякоха ръководителите на строителните.

„Може да се убедите сами, работата е перфектна, всичките ни хора са професионалисти. Съвсем на края сме. Хората са много доволни”, каза Методи Петков, ръководител на бригадата, трудеща се на блок 3 в жк „Бистрица”.

RELATED ARTICLES

Most Popular