Friday, May 3, 2024
HomeСпортФутболни деятели, съотборници и приятели не забравиха футболната личност Димитър Цинцарски -...

Футболни деятели, съотборници и приятели не забравиха футболната личност Димитър Цинцарски – Биската

 

Отец Тодор отслужи панихида по повод 5години от смъртта на дългогодишния футболен деятел в село Багренци

Пет години след смъртта на футболния деятел Димитър Цинцарски – Биската негови съотборници, приятели и жители на село Багренци се събраха да почетат паметта му. Сред дошлите бяха председателят на Областния съвет на БФС – Кюстендил, Евгени Йорданов, началник първенства и турнири Огнян Пешев, кметовете на Багренци и Слокощица Иван Христов и Румен Калфин.

Отец Тодор отслужи панихидата

Панихида пред паметната му плоча на стадиона в Багренци отслужи отец Тодор. Биската е роден на 14 септември 1941 година и умира на 30 януари 2013 година. Той работи за футбола в Багренци от 1956 г. Под негово ръководство ФК “Осогово” печели на два пъти Купата на Брянск, през 1968 и 1973 година, а през 1994 г. участва в Зона Струма – 4-та лига.

“Живот, отдаден на футбола. Такива хора не трябва да бъдат забравяни. Биската е футболната история на Багренци. Запали страстта към тази игра у много хора и се надявам някой от младите ни играчи да го наследи. Вярно е, че времената са други, но човек носи ли футбола в сърцето си, няма как да не постигне нещо. Имаме идея, която ще обсъдим допълнително, през лятото да организираме и турнир в негова памет”, сподели кметът на село Багренци Иван Христов, който бе и инициатор за поставянето на паметната плоча преди четири години.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular