Величествен „Рилски спортист” съсипа „Левски Лукойл” в Балканската лига

Самоковци отвяха „сините” със 109:77 насред столицата, разплакаха Тити Папазов

„Рилски спортист” попиля със 109:77 „Левски Лукойл” в дербито на 9-ия кръг на Балканската лига и си върна на съперника с лихвите за инфарктната загуба (72:73) в първенството дни по-рано в „Арена Самоков”. С актив от 8 победи и 1 поражение самоковци разделят първото място в класирането заедно с македонския „Блокотехна” – двата тима имат по 17 точки.
За убедителния успех на „скиорите” в зала „Универсиада” спомогна и това, че съперникът им бе без страдащите от вирусно заболяване асове Станимир Маринов и Христо Николов, но това в никакъв случай не омаловажава постигнатото от отбора.
Всичко за „Рилецо” в хода на мача вървеше идеално – играчите бяха впечатляващи в нападение, безупречни в защита, взеха убедително борбата под коша и в нито един момент не отстъпиха инициативата на противника.
Фантастични изяви в хода на срещата имаха състезателите на гостите Златин Георгиев и Шелдън Джетър. Голди бе неудържим на паркета и завърши двубоя с 21 точки и 100-процентова успеваемост (5/5 от близко разстояние, 3/3 от тройката и 2/2 от фаул линията), включително 7 борби! Американецът Джетър пък се отчете с 19 пункта, 6 овладени топки и 4 асистенции.
„Смятам, че и в двата мача бяхме по-добри и го казвам съвсем искрено. Успяхме да си направим чисто баскетболните анализи и да подобрим нещата, защото имахме наистина голям резерв. Сега играхме много мотивирано, отлично в нападение. Беше време да имаме добър ден и в стрелбата отдалеч. Поздравявам момчетата, ще им дам малко почивка и след това продължаваме напред”, доволен бе след дуела в столицата наставникът на победителите Людмил Хаджисотиров.
За безпомощността на „сините” пък красноречиво говори фактът, че те предизвикаха чувство на съжаление у коментаторите, отразяващи мача в ефир.

На снимката: Златин Георгиев (с топката) бе неудържим срещу левскарите, постигайки 100-процентова успеваемост