“Галчев Инженеринг” ЕООД, ДЗЗД “Бистрица 2018” и “Руен Холдинг” АД спорят за 1 969 314,03 лв. за канализацията на жк „Бистрица” в Дупница

Крум Милев

Три фирми подадоха документи за поръчката на община Дупница по изпълнението на строително-монтажни дейности за канализацията в жк „Бистрица” и прилежащите им мрежи. Комисия с председател зам.-кмета Крум Милев отвори в открито заседание документите на кандидатите – благоевградската фирма “Галчев Инженеринг” ЕООД с управители Марияна и Любомир Галчеви, ДЗЗД “Бистрица 2018” и кюстендилската “Руен Холдинг” АД на Румен Паргов.

Поръчката е с подусловие “при осигурено финансиране” и е на обща стойност 1 969 314,03 лв. без ДДС. За клон 2 и 3 и прилежащите им мрежи стойността е 1 570 289,08 лв., а за клон 4 – 399 024,95 лева без ДДС. Максималният срок за изпълнение на дейностите е 150 дни. Комисията продължава работа в закрито заседание и на следващото си заседание, отново публично, ще отвори ценовите оферти.
Както е известно, кметът инж. Методи Чимев има входирано искане за безвъзмездно отпускане на въпросната сума, за да подмени изцяло подземната инфраструктура в най-големия жилищен квартал. Ако бъде осигурена сумата, договорът със спечелилата фирма, веднага ще влезе в сила.