Saturday, May 4, 2024
HomeРегионБлагоевградГЕРБ депутатът от Симитли Стефан Апостолов: Бойко Борисов прави всичко възможно да...

ГЕРБ депутатът от Симитли Стефан Апостолов: Бойко Борисов прави всичко възможно да се бори с контрабандата, феновете на ЦСКА искат да ме отзоват от парламента, но съвестта ми е чиста

 

 

Депутатът от ГЕРБ Стефан Апостолов от Симитли е единственият футболен съдия в 44-тия парламент. Финансист по образование, той бе избран за народен представител с преференциален вот в Благоевград. 29-годишният рефер бе атакуван мощно от ултрасите на ЦСКА по повод отсъжданията си в мачовете срещу „Лудогорец” и „Черно море”, който “армейците” спечелиха в добавеното време. С Апостолов разговаряме по най-горещите теми в политиката и съдийството, пише Блиц.

– Освен на парламентарната комисия за младежта и спорта сте член и на комисията за наблюдение на приходните агенции и борбата със сивата икономика и контрабандата. Какви са впечатленията Ви от мерките, които взима правителството за борбата с контрабандата и мафията?

– Каквото и да кажа, ще ме обявят в пристрастие. Виждате сам какви са данните в момента – България има 2 млрд. лева бюджетен излишък, а контрабандата е сведена до нейния минимум, мисля че е около 7%. Това е добър показател и за Европа, където средното ниво на контрабандата е около 10%. Г-н Борисов и правителството правят всичко възможно да се борят с контрабандата и мисля, че много добре се справят с тази си работа. Очаквам, че до края на годината ще имаме по-добри финансови резултати от противодействието на контрабандата и на сивия сектор. В момента нивото на безработицата е около 5%, което е по-добро от началото на кризата през 2007 г. Мисля, че в момента държавата се развива много добре финансово и икономически. И това не се случва без помощта на г-н Борисов и на правителството.


– Феновете на ЦСКА Ви обвиниха, че сте свирили тенденциозно в двата мача с „Лудогорец”. Чиста ли е съвестта Ви, можете ли да го кажете?

– Естествено, че мога да го кажа – моята съвест е чиста. Мога да кажа, че моите действия на терена никога не са били пристрастни. Винаги съм се ръководил от духа на правилата на играта. Всичко, което съм отсъдил, мисля, че е правилно. Естествено, правил съм и грешки. Няма човек, който да не е допускал грешки. Но това са грешки на растежа, а не са тенденциозни. В мача ЦСКА – „Лудогорец”, който свирих – нападателят Каранга имаше три прекрасни положения за гол, но не успя да ги реализира. Защо феновете на ЦСКА не го нападат него, че не е реализирал, а нападат съдията?
– Понесохте и много упреци за отсъжданията ви в мача Черно море – ЦСКА. Какъв е Вашият прочит на спорните ситуации?

– Не мога да съм сигурен дали има засада. Аз мога да помогна в случай, че има върната топка от защитник. Това вече не е засада и аз мога да кажа на асистента – “Свали флага”. 100% вярвам на моите колеги, когато ми дадат сигнал за дадено нарушение и го потвърждавам. За това положение не съм аз виновникът, когото трябва да винят. И мисля, че колегата, който е сбъркал, не го е направил нарочно.
– Недоволни от съдийството Ви в мача с „Черно море”, фенове на ЦСКА обявиха, че ще внесат подписка до Бойко Борисов и Цветан Цветанов за отзоваването Ви от парламента. Как гледате на този факт?

– Този факт? За мен това е един голям популизъм. Това е все едно утре да напиша един пост във фейсбук, че събирам подписка да бъде отзован треньорът на отбора Х, защото не ми харесва играта му. И започвам подписка.

– Димитър Бербатов при получаване на дипломата си от НСА заяви, че вече е готов за министър или друга силна позиция в БФС. Какво смятате за изявлението му?

– Когато гледах неговото изявление, мисля, че той го каза малко на майтап и с усмивка. Бербатов е много уважаван от мен футболист и човек. За мен е много интелигентен. И гениален футболист. За да си гениален футболист, трябва да си много интелигентен. Мога да кажа само адмирации за това, което е постигнал във футбола. Той е един представител на България пред света.

RELATED ARTICLES

Most Popular