Friday, May 3, 2024
HomeРегионСанданскиГимназисти от Сандански практикуваха дизайн и аранжиране на цветя в Холандия, Зорница...

Гимназисти от Сандански практикуваха дизайн и аранжиране на цветя в Холандия, Зорница Стаменова и Фенна Синнера изработиха най-красивите арт предмети от морски съкровища

Ученици от ЗПГ “Климент Тимирязев” – Сандански проведоха учебна практика по аранжиране и дизайн на цветя в Nordwin College в Хереенвеен, Холандия.

Основната цел на учебната практика бе повишаване знанията и уменията на учениците в областта на аранжирането. Училището Nordwin College през последните години се превърна в иновативен образователен център за ученици и преподаватели от ЗПГ. Ден след пристигането те проведоха съвместна практика за изработване на бутониери. Бяха показани различни техники за изработването на букети. Тези часове по традиция са посветени на комуникация между учениците от двете училища и обсъждане на новостите в областта на аранжирането.

Състоя се още съвместно състезание по двойки (български и холандски ученик) на брега на Северно море, Амеланд, един от петте малки острова. Поставената задача за изработване на арт изделие от изхвърлени от морето предмети бе харесана много на учениците. За тях бе истинско удоволствие да я изпълнят, тъй като от събраните предмети сътвориха истински творби. Отборът на Зорница Стаменова и Фенна Синнера бе обявен за победител.
За да обогатят впечатленията си от Холандия, гостите от България разгледаха някои от забележителностите на страната. Те бяха впечатлени от Музея на изкуствата, от най-високата кула в град Гронинген.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular