Hispano Suiza Carmen Boulogne в Мюнхен

Четирите електродвигателя развиват 1114 к.с. (820 кВт) и от 0 до 100 км/ч за 2,6 сек

 

Hispano Suiza присъства на автомобилното изложение в Мюнхен от 7 до 12 септември, за да представи европейска премиера, най-радикалната версия на електрическия си хиперавтомобил Carmen: Carmen Boulogne.

Hispano Suiza, нова глава от богатата си история, постави началото на автомобилното изложение в Женева през 2019 г. благодарение на инициативата на Мигел Суке Матеу (чието семейство основава марката и произвежда автомобили между 1904 и 1946 г.), оттогава предлага на пазара Carmen Hypercar, разработен и произвеждан изцяло в Испания.

Carmen се задвижва от електрическа система с мощност 1019 к.с. и е облечен в каросерия, вдъхновен от дизайнерите на марката от Дюбоне Ксения.

След лансирането си Carmen е обект на още по-радиална версия – Carmen Boulogne, чиито четири електродвигателя развиват обща мощност от 1114 к.с. (820 кВт), което му позволява да развие скорост 290 км/ч и от 0 до 100 км/ч за 2,6 сек. Отскоро моделът се предлага в различни изпълнения (Hеritage, Sport и Еlеgance) и може да бъде персонализиран по желание.

Hispano Suiza планира да направи 19 екземпляра от Carmen и пет броя Carmen Boulogne, а испанският производител разчита на Mohr Group, негов официален дистрибутор на марката в Германия, да попълни книгата си за поръчки за събитието в Мюнхен./ams.bg