Sunday, May 5, 2024
HomeРегионСанданскиХудожници подредиха изложба в двора на Олга Николова в Сандански, Илияна Тошева...

Художници подредиха изложба в двора на Олга Николова в Сандански, Илияна Тошева почерпи гостите с плодова салата и сладки

 

Изложба под открито небе подредиха художниците от община Сандански.

Това се случи по тяхна идея в двора на Олга Николова, родена в Сандански, но живяла и работила във Франция и САЩ със съпруга си Пол. В двора под асмата той се грижеше за приятното настроение на гостите, като осигуряваше хубави френски и немски хитове. Присъстваха Илияна Тошева, Кирил Бошкилов и Стоян Бошкилов, Иван Гоцев, Георги Ашиков, Станислав Запрев, Александър Терзиев и Владимир Герасимов – местни художници и ценители на изкуството – Мария Маркова, Деси Ашикова, Атанас Атанасов, Изабела Георгиева и Роска Ноцкова.

Олга сподели сподели първо свидни детски спомени, когато всяка ваканция прекарвала в бащиния двор при баба си Олга и дядо си. Нейна мечта е да създаде ботаническа градина върху собствен имот в Сандански или село Дебрене, за която двамата с Пол да се грижат. За почерпката на всички се погрижи Илияна Тошева с плодова салата и сладки, а Стоян Бошкилов и колегите му почерпиха с бира. По идея на Иван Гоцев се планира художествен пленер, подобно на нощта на музеите.

RELATED ARTICLES

Most Popular