Monday, May 6, 2024
HomeРегионПерникИрена Соколова свика Кризисния щаб заради усложнена зимна обстановка в Перник

Ирена Соколова свика Кризисния щаб заради усложнена зимна обстановка в Перник

Областният управител Ирена Соколова свика заседание на Областния кризисен щаб за реакции при зимни условия в Перник. Губернаторът изиска информация от представители на отговорните институции за предприетите действия и актуалната обстановка на територията на областта. Представителите на ОД на МВР, РД ПБЗН, ОПУ, ЦСМП, ЧЕЗ, „Топлофикация Перник” АД, РУО и превозвачи докладваха реакцията на всяка една от тях по време на създалата се усложнена зимна обстановка в резултат на снеговалежа през изминалото денонощие. „Наблюдаваме всички критични обекти и инфраструктури и получаваме сведения при възникнал проблем. Основна задача е да известяваме гражданите в областта и да им предоставяме актуална и достоверна информация за случващото се. По този начин ще избегнем създаването на излишно напрежение от „фалшиви” новини. Чрез добра и навременна комуникация помежду ни ще постигнем превантивен контрол и адекватно реагиране на подадени сигнали вследствие на влошаването на метеорологичните условия в областта и страната”, заяви Соколова.

Директорът на Областно пътно управление (ОПУ) Румен Сачански заяви, че основните пътни артерии се почистват и са проходими при зимни условия. Няма затворени пътища, но има въведена забрана за движението на тежкотоварни автомобили по автомагистрала „Струма” към ГКПП „Гюешево”. Едно пътнотранспортно произшествие е регистрирано на територията на област Перник. Това уведомиха началникът на отдел „Пътна полиция” Слави Лазов и началникът на отдел “Охранителна полиция” Васил Василев.  Екипите на КАТ извършват проверки за изправността на автомобилите и готовността им за движение при зимни условия.

Директорът на „Топлофиация-Перник” АД увери, че централата се връща към нормален режим на работа. Има действаща само една авария на спукана тръба в близост до МБАЛ „Рахила Ангелова”, която ще бъде отстранена в следобедните часове. Възстановени са основните възли и агрегати на електрозахранването.

От електроразпределителното дружество уточниха, че няма сигнали за липсващо или прекъснато захранване. Обстановката е спокойна и няма данни за повишаване консумацията на електричество през изминалите дни. Осигурени са екипи, които да реагират при аварийни ситуации.

RELATED ARTICLES

Most Popular