Saturday, May 11, 2024
HomeРегионДупницаИзгорелите от Дупнишка популярна каса съдят БНБ, нито един не си е...

Изгорелите от Дупнишка популярна каса съдят БНБ, нито един не си е върнал парите

 

Пострадалите от Душнишката популярна каса граждани заведоха ново дело по казуса. Сега делото е срещу Българската народна банка. Делото срещу БНБ е по повод това, че от години банката продължава да не санкционира шефовете на пирамидата – Георги и Ивона Близнакови, за незаконна кредитна дейност, съобщи Нова тв. Припомняме, в пирамидата потънаха стотици хиляди левове от спестявания на клиенти. Нито един от изгорелите не е върнал парите си към момента. По информация на прокуратурата 227 души са ощетени от Дупнишката популярна каса с близо 4.5 милиона лева.

През месец октомври минлата година властите арестуваха шефа на Дупнишката популярна каса Георги Близнаков заедно със съпругата му Ивона, на разпит бе извикан и синът им Сотир. Те бяха задържани за данъчни престъпления. В началото на месец юни 2017 г. обаче Близнаков беше пуснат от ареста заради изтичане на законовия срок за задържането му.

RELATED ARTICLES

1 COMMENT

  1. Е, то държавата е уредила хората като тези ” фараони, а алчните за лихви сами са паднали в капана на ” владетелите на пясъци и дюни “, но наистина при една нормална нормативна уредба, в случая цялот сем. Близнакови включително и синът им щяха да бъдат озаптени, а не да продължават да мамят закъсали наивници и да ги доунищожават с безскрупулността си !

Comments are closed.

Most Popular