Sunday, May 5, 2024
HomeРегионПерникИзграждат 3 нови спортни и фитнес площадки за 60 000 лв. в Перник

Изграждат 3 нови спортни и фитнес площадки за 60 000 лв. в Перник

Три нови спортни игрища за минифутбол и хандбал и една фитнес площадка ще радва жителите на община Перник. Две от съоръженията са разположени в дворовете на 9-о ОУ „Темелко Ненков“ и 8-о ОУ „Кракра Пернишки“, така че едновременно ще могат да се използват и от учениците, и от живеещите наблизо. Тяхната настилка ще бъде с изкуствена трева. 

Другото спортно игрище е в района на кв. „Изток“, в непосредствена близост до 10-о ОУ „Алеко Константинов“ и Спортното училище. Предстои изграждане и на фитнес площадка зад ГПЧЕ „Симеон Радев“. Тя ще бъде достъпна за всички, имащи желание да спортуват.

„Трите игрища и спортната площадка ще бъдат изградени в следващите два месеца. Заложените целеви средства са в размер на 60 хиляди лева за всяко едно от игрищата и 20 хил. лв за фитнес площадката. Фитнес уредите ще бъдат предоставени на по-късен етап по друга обществена поръчка“, обясни главният инженер на общината Богомил Алексов.

Площадките са включени в капиталовите разходи на община Перник. Миналата година бяха изградени пет детски площадки и пет игрища. До края на настоящата година предстои да бъдат открити още 5 детски площадки, една на територията на кв. „Изток“, една в кв. „Бела вода“ и три в комплекс за три възрастови групи в Централния градски парк.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular