Friday, May 3, 2024
HomeСкоростиJaguar обнови купето F-Type

Jaguar обнови купето F-Type

Jaguar F-Type е сред ветераните на автомобилния пазар, тъй като сегашното поколение на модела се произвежда от 2013 г. Купето на два пъти беше обновявано, но промените бяха минимални и почти никой не ги забеляза. Сега обаче британската марка взе сериозни мерки за възвръщане на интереса към автомобили.

Промените се виждат ясно, тъй като купето е получи ново “лице” в стила на последните модели на британската марка. Светлините са значителни по-тесни, нов е капакът на двигателя, а предната броня и решетката на радиатора са сериозно модернизирани.

 

В задната част правят впечатление различния дифузьор, както и графиката на светлините. Големите промени обаче са в интериора, където има напълно нов приборен панел с 12,3-инчов монитор, на който се появяват данните от различните системи. Мултимедийната система е усъвършенствана, като тя разполага с протокол за интегриране на смартфон и може да се обновява от разстояние.

 

Въпреки слуховете, обновеният Jaguar F-Type не е получил двигатели на BMW, но пък се разделя с един от досегашните си мотори, който е заменен с нов. Базовият вариант си остава 2,0-литровият агрегат с 4 цилиндъра, който развива 300 к.с. От гамата отпада 3,0-литровият V6 с 340 к.с., но пък се запазва неговата версия с 380 к.с.

 

Купето получава и добре познания V8 с обем 5,0 литра, който ще се предлага в два варианта на мощност – 450 к.с. (580 Нм) и 575 к.с. (700 Нм). Вторият досега се поставяше на версията SVR, но сега с него е оборудвана по-достъпната модификация F-Type R (преди тя имаше 550 к.с.). F-Type с 450 к.с. ускорява от 0 до 100 км/ч за 4,4 секунди, а F-Type R за 3,5 секунди. Максималната скорост съответно е 285 и 300 км/ч.

 

Засега не е ясно какъв мотор ще получи най-мощната и най-бърза версия на купето – SVR, но според някои данни, неговата мощност ще превиши 600 к.с. Всички двигатели за модела ще бъдат комбинирани с 8-степенна автоматична скоростна кутия, като само базовият вариант е със задно предаване, а за останалите като опция ще се предлага и система за задвижване на четирите колела./topgear.bg

RELATED ARTICLES

Most Popular