Sunday, May 5, 2024
HomeСкоростиJeep показа първия си изцяло електрически модел

Jeep показа първия си изцяло електрически модел

Концептът дебютира по време на онлайн събитие на Stellantis

През последните седмици Stellantis не спира да разкрива все повече от плановете си за електрическо бъдеще на повечето брандове, които оперират по шапката на компанията. След като през изминалата седмица от Jeep обявиха, че се отказват от бензиновите и дизеловите двигатели в Европа, ето че сега видяхме и първото изцяло електрическо возило на марката.
По време на онлайн събитие на Stellantis, изпълнителният директор на бранда показа две снимки на концептуален модел, който ще се появи в европейските шоуруми още през следващата година. За съжаление, снимките не бяха придружени от никаква техническа информация, но подозираме, че такава ще се появи още в следващите месеци.
Електрическият модел, който все още няма обособено име не се различава значително от познатите ни до момента кросоувъри на Jeep. Впечатление прави „празната“ предна решетка, която е символ на марката, както и буквата “e”, която подсказва за електрическата природа на модела.
Не е изключено новият Jeep да използва платформа от някой от другите брандове на Stellantis, като например задвижване и технологии от Opel Mokka или Peugeot e-2008, които се предлагат единствено с предно задвижване.
/ fakti.bg

RELATED ARTICLES

Most Popular