Saturday, May 4, 2024
HomeРегионПерникКървава катастрофа! Рено изхвърча в реката на пътя Перник – Брезник след...

Кървава катастрофа! Рено изхвърча в реката на пътя Перник – Брезник след удар с боклучарка, правят аутопсия на 2-мата загинали

Вероятно причина за инцидента е несъобразената скорост, с която се движил лекият автомобил по мокрия път

Камион за отпадъци и лек автомобил марка „Рено” са катастрофирали на пътя Перник – Брезник, в резултат на което загинаха двама души, съобщиха от МВР. При удара между двете возила колата е изхвърчала от шосето и се е обърнала в минаващата от там река Мещичка. В резултат на тежкия пътен инцидент са загинали двама мъже, пътували в реното. Кървавата катастрофа е станала малко след 14 часа. Телата на жертвите са закарани за аутопсия в пернишката Съдебна медицина.

Според запознати лeĸият aвтoмoбил се е движел от Перник към близкото село Мещица. Малко след разклона за село Витановци водачът изгубил контрол над управлението на возилото, излязъл от платното и се забил в боклучарката. Заради поредната пътна драма движението в района на пернишкия квартал „Радина чешма” се извършваше в едната лента двупосочно и се регулираше от Пътна полиция.

Все още не са ясни причините за тежката катастрофа. Криминалисти работят на мястото на тежкото ПТП. Най-вероятно катастрофата е станала заради несъобразена скорост, с която се е движело реното по мокрия път. Участъкът, в който е станал инцидентът, е рисков, тъй като е и с обратен вираж и там често стават инциденти, особено в дни, когато вали, какъвто беше вчерашният и когато заради ниски температури шосето се заледи.

В онлайн пространството се появиха и снимки от инцидента, като очевидци казаха единствено: „Гледката е ужасяваща”.

RELATED ARTICLES

Most Popular