Майка и дъщеря удариха „Фолксваген Голф” с гърци край гара Кочериново, 3-ма пострадаха

 

Трима пострадаха, единият много тежко при катастрофа на автомагистрала “Струма” край гара Кочериново.

Към 17.15 часа вчера лек автомобил „Фолксваген Голф”, управляван от гръцки гражданин и спрял в аварийната лента, е ударен от лек автомобил „Тойота”, в който пътуват майка и дъщеря. При удара мъжът, който бил сам в автомобила, изхвърча от колата, прелита през мантинелата и се търкаля по ската. Първоначално сигналът е подаден, че катастрофата е станала при тунел „Железница” на Е-79 в участъка между Благоевград и Симитли. На място са изпратени две линейки, които след като не откриват в този участък катастрофа, се връщат в Благоевград. На точното място – на АМ „Струма” край гара Кочериново, е изпратена друга линейка. Спешният лекарски екип открива водачът на гръцкия голф по 10-метровия скат извън пътя и мантинелата.

Пострадалият е настанен в реанимацията на МБАЛ-Благоевград с политравма, състоянието му е тежко. Майката – водач на „Тойота”-та е с травма на гърдите от предпазния колан, 16-годишната й дъщеря – също, състоянието им се уточнява.

Пътният инцидент става в платното за Благоевград, на около 300 метра преди тунелите на гара Кочериново. Движението се извършва само в ускоряващата лента, регулира се от полицаите. Следствена група от РУП-Рила установява причините за пътно-транспортното произшествие. /БГНЕС