Thursday, May 2, 2024
HomeРегионГоце ДелчевКметът Розен Марчев: Искаме напролет референдум срещу строителство в ромския квартал на...

Кметът Розен Марчев: Искаме напролет референдум срещу строителство в ромския квартал на Марчево

Референдумът срещу бъдещо строителство в ромския квартал на гърменското село Марчево да се проведе тази пролет. Това поиска инициативният комитет, на който председател е кметът Розен Марчев.

Първоначално допитването бе насрочено за 18 юни миналата година. Общинските съветници в Гърмен обаче не гласуваха план-сметката за организацията на референдума. По-късно Административен съд – Благоевград постанови, че това решение е нищожно. Сега въпросът е кога ще бъде насрочен референдумът от областния управител на Пиринско Бисер Михайлов.
Въпросът към местните жители е формулиран по следния начин: Съгласни ли сте Общинска администрация-Гърмен да не разрешава изработване, приемане и прилагане на ПУП-ПРЗ на поземлени имоти, находящи се в масиви 46 и 47 в местността Падарката, съгласно картата за възстановена собственост на землището на село Марчево, община Гърмен, с предназначение за жилищно строителство?, пише „Дарик”.
До искането за този референдум се стигна, след като стана ясно, че община Гърмен иска да узакони бъдещо строителство в местността Падарката в ромския квартал „Кремиковци”. Няма да се узаконяват вече построени незаконно постройки, уточняват от общината. В Марчево обаче са против, тъй като в тази местност има частни имоти, някои от които дори са възстановени на собствениците по съдебен ред.

RELATED ARTICLES

Most Popular